Ehdolle eduskuntaan

Uskoin jo noin 15 vuotta sitten, että maailma tulee tuhoutumaan mielisairauteen. Näin eräät tulevaisuudentutkijat väittivät 2000-luvun alussa. Uskon tähän entistä enemmän. Ihmiset ovat seonneet.

Elämme itsekkyyden ja ahneuden aikaa, joka pahenee jatkuvasti.  Ihmisillä on paha olo ja se ilmenee monella eri tavalla, mm. kasvavalla päihdeongelmaisten määrällä.  Miltä Helsingin rautatieaseman edusta näytti kolme vuotta sitten ja miltä nyt? Mitä on tapahtunut? Mitä maailmassa tapahtuu?

Suomi johtaa Euroopassa kiusaamistilastoja. Olemme hyviä kiusaamaan. Suomessa kärsii työpaikkakiusaamisesta noin 100 000-140 000 ihmistä. Uskon, että luku on todellisuudessa paljon suurempi.

Koulukiusaajat oppivat kiusaamisen aikuisilta. Koulukiusaamisesta kärsii joka 10 lapsi. Ratkaisuja asiaan on, mm. saksan malli, mutta suomi on arka maa ottamaan uusia asioita kokeiltavaksi. Saksan mallissa perustetaan kouluun valtuusto oppilaista, joilla on viikko aikaa ratkoa kiusaaminen. Muutoin asia ratkotaan luokan edessä. Tottakai opettajat ovat mukana tilanteen ratkaisemisessa. Asiasta kertoi Educa-messuilla edistyksellinen kasvatustieteen jatko-opiskelija Antti Moilanen. Eduskunnassa on nyt perustettu työryhmä koulukiusaamisen torjumiseksi. On suunnitteilla lakimuutos, että kiusaaja voitaisiin erottaa koulusta, jota itse kannatan. Ainahan kiusattu joutuu vaihtaa koulua ja se on väärin. Sekä kiusaaja että kiusattu tarvitsevat apua. Sama pätee työpaikkakiusaamisessa. Kiusattu joutuu vaihtamaan työpaikkaa. Kiusaaja tai kiusaajat jäävät.

Eduskunnassa istuu kansanedustajia, jotka edustavat kansaa. Kansa on heidät sinne valinnut. Uskomatonta mutta totta. Olisiko aika valita toisin? Emmekö ole jo nähneet tarpeeksi. Suurin muutos lähtee ruohonjuuritasolta. Ruohonjuuritasolla ovat asiantuntijat ja laskujen maksajat. Heitä täytyy ”kuunnella” ja ”ymmärtää” muulloinkin kuin ennen vaaleja. Sanoista tekoihin-oikeasti. Aika tikittää.

Kansanedustajien palkka on liian suuri. Palkan täytyisi määräytyä koulutuksen mukaan. Kansanedustajiksi haluavat enimmäkseen ihmiset jotka haluavat rahaa ja valtaa.  Eduskunta on monelle suojatyöpaikka.  Sopeutusraha myös pois.  Ei kukaan muukaan ammatinedustaja saa mitään sopeutusrahaa kun työpaikka lähtee alta ja uudelleen koulutus on edessä. Täysin turha raha ja törkeää suomalaisille, jotka saavat kenkää työpaikaltaan.

Moraali ja etiikkaa löystyy heti kun paikka eduskunnassa on varmistettu. Tämän jälkeen alkaa työpaikan varmistaminen jatkossa. Siihen yleensä liittyy mielistely ja katteettomat lupaukset, kunhan saavutettu elintaso pysyisi jatkossakin.

Minun ehdotukseni kansanedustajien palkan uudelleen määräytymisestä, nostaisi eduskunnassa työskentelevien moraalia ja etiikkaa niin, että eduskuntaan haluaisi oikeasti ne ihmiset, jotka haluavat muuttaa Suomea ja jotka oikeasti ovat ahkeria ja ymmärtävät paremmin heikommassa asemassa olevia ihmisiä.

Helsingissä opetusviraston ja rakennusviraston tapaukset, kertovat vallan väärinkäytöstä, jota vastaan minä taistelen. Uskon että tapaukset ovat pisara meressä. Suomi on korruptoitunut maa.

Suomessa on todella huono johtamisen kulttuuri. Työntekijöitä ei kuunnella ja heidän työn tekemistään vaikeutetaan koko ajan. Aivan kun työntekijöitä haluttaisiin rangaista koko ajan, jotta heidän työntekeminen olisi mahdollisimman hankalaa ja tuskallista. Mihin se johtaa ja tulee johtamaan? Hoitoalalta enemmissä määrin työntekijät ovat vaihtamassa alaa. Hoitajat eivät jaksa enää.

Äänestä äijää, älä Soinia. Äänestä Outia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *