Ajankohtaista

Eurovaaleihin

Minua voit äänestää numerolla 82 Totuuspuolueessa EU-vaaleissa.

9.6 on virallinen äänestyspäivä ja voit vaalikoneiden kautta tutustua vastauksiini.

Narsismi

Tämä sivusto tulee käsittelemään vakavaa mielisairautta, narsismia.

Teen tätä osissa.

Aloitan kuvatallenteella , joka on autenttinen. Välillä oma äänenikin muuttuu ” Mikki-hiiri”ääneksi, sillä päälle puhumista on jokseenkin paljon.

Olin yrittänyt saada henkilöön yhteyttä tekstiviestien avulla, mutta niinkuin narsismiin usein liittyy tahallinen kiusaaminen, en koskaan saanut vastausta, joten päätin lähteä. Passiivinen aggressiivisuus on tyypillinen kiusaamisen muoto, jota sain sietää kolme vuotta, enemmänkin. Etsin samalla reissulla isäni haudan, jonne oli matkaa suhteellisen paljon.

Matkani tarkoitus oli kuvata mahollisesti viimeisen kerran rakas kesäpaikkani, josta puolet kuuluisi edelleen äidilleni.

x x x

Leski väittää että olen heittänyt polkupyöriä järveen..

Ukkini (äitini isä) asui Alaskassa , ja hänellä oli 70-luvulla pyörä.. meidän tyttöjen pyörät tuotiin aina kesäksi Alaskaan. Eli en ole heittänyt pyöriä järveen… vaatisi aika montaa pyörää ja millä lapsen voimalla jaksaisi??

Leski ei asu enää isäni kuoleman jälkeen Alaskassa , vaan Joensuussa. Leski kertoo että koira on haudattuna, mutta ei osaa perustella.

On totta, että olen haukkunut leskeä ämmäksi muutaman kerran.

Väitetään että olen väkivaltainen, mutta ei perustella mitenkään.

Lesken mielestä olen keksinyt sen että äitini sairastaa syöpää, jotta saisin sädekehän pääni ympärilleni. On kuulemma saanut tiedon sisareltani (hän ei ole äitiimme millään tavalla yhteydessä).

Leski väittää että hurskastelen äitini vakavalla sairaudella. Äitini syöpä on levinnyt luustoon.

Lesken mielstä haluan sädekehän pääni ympärille , kun kerron äitin sairausesta. Sisareni ei ole koskaan ollut avuksi.

Leski kertoo että pelkää ”tuota naista”, ei perusteluita.

NIIN JA TAAS TULLAAN SIIHEN, ETTÄ OLEN ”JOSKUS HEITTÄNYT PYÖRIÄ JÄRVEEN..

Isin ja minun puhelu loppui 2000n kesän alussa siihen, että isi sanoi: ”Nyt täytyy lopettaa, Lilja tappaa itsensä”.

Kun kerroin Leskelle, että kuvaan muistiksi Alaskan, niin hän totesi että en kiellä, mutta häivy”.

Leski kysyy, miksi en käynyt katsomassa isääni kun hän sairasti, niin monta vuotta syöpää, niin totesin leskelle ,että isi sanoi ett en saa tulla , tai kutsu poliisit. Samalla leski kuitenki toteaa että, minua ei saa / saisi/ saanut päästää Alaskaan.

Leski valehtelee, että isäni olisi sanonut :” Se nainen on saanut niin paljon pahaa aikaan”, ja tämän isäni olisi muka sanonut kuoinvuoteellaan. Isäni ei koskaan käyttänyt minusta sanaa ”nainen”.

Sisareni oli kuulemma monta kertaa käynyt isiä katsomassa. Kun soitin sisarelleni ja serkulleni noin kaksi viikkoa ennen isäni kuolemaa, niin sisareni nauroi minulle ja serkkuni Miska Rantanen kertoi, että kannattaa uskoa sisartani, vaikka lääkäri kertoi minule ,että isäni kuolee noin kahden viikon kuluttua. Isi eli kahden viikon jälkeen kuusi päivää.

Leski kertoo kuvatallenteessa että pelkää minua, mutta ei pysty pelkoaan perustella. Leski myöntää kuvatallenteessa että ” en ole koskaan ollut häntä kohtaan väkivaltainen”.

On totta, että leskellä on hallintaoikeus Alaskaan. Siitä juristini antoi ensiksi väärää tietoa.

Leski ei päästänyt minua edes käymään vessassa , vaikka tiesi, että ajomatka on pitkä.

Jatkuvaa vittuilua kun kysyin, onko ollut ukkosta…. ”akkasta kuulemma ollut”, jolla luonnollisesti viitataan minuun.

Oletko sinä kiusaaja?

Kolumnini Vasen kaista -verkkolehdessä 13.2.2017:

Kyllästyin epäoikeudenmukaisuuteen, jota sain kohdallani jatkuvasti kokea. Ajattelin, että jotain täytyy muuttua ja päätin alkaa aktiivisesti yrittää muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi elää. Vasemmiston valitsin intuitiolla. Mutta kun aloin enemmän tutkia asiaa, sana oikeudenmukaisuus osui silmiini.

Olen elämäni varrella huomannut, miten paljon vallan väärinkäyttö voi hankaloittaa ihmisten elämää. Pahimmassa tapauksessa käy niin, että ihminen päätyy riistämään itseltään hengen. Taistelen hyvä veli -verkostoja ja vallan väärinkäyttöä vastaan, joihin olennaisesti liittyy työpaikkakiusaaminen ja kiusaaminen ylipäätään. Haluan muistuttaa, että koulukiusaajat oppivat kiusaamisen aikuisilta.

Kiusattu usein selviää omasta kiusaamisestaan ryhtymällä itse kiusaajaksi. Tämän olen usein saanut todistaa varsinkin taidekentällä. Näyttelijä, jota ohjaaja on kiusannut, kostaa ryhtyessään itse ohjaamaan. Toki kiusaaja voi ryhtyä kiusaajaksi muistakin syistä, kuten huonon itsetunnon  tai selvittämättömien pelon ja häpeän tunteittensa vuoksi. Kaikki lähtee yleensä lapsuudesta. Kaikki hyvä ja paha.

Minut itseni on syrjäytetty taidekentältä ja näyttelijän taustani takia minun on haasteellista työllistyä hoitoalalla. Olen ollut liian erilainen ja se on yhteiskunnassamme asia, josta täytyy rangaista.  Onneksi olen ahkera, mukava, hyväkuntoinen ja periksiantamaton. Sanoisinko, että mehevä yhtälö.

Olen Narsistien uhrien hallituksessa ja vedän yhdistyksen narsistien uhrien aikuiset lapset -vertaistukiryhmää. Tutkijat puhuvat jo narsismiepidemiasta. Kysymyksessä ei ole siis narsismi-termin käytön muoti-ilmiö vaan kysymys on vakavasta ja tuhoisasta mielisairaudesta, jota narsisti sairastaa. Hajoita ja hallitse on keskeinen päämäärä narsistilla. Mielisairaudet ovat muuttaneet myös vuosikymmenten saatossa muotoaan.

Narsisteilla on usein kova hinku päästä johtavaan asemaan. Se näkyy työpaikoilla. Me suomalaiset olemme häpeällisen hyviä kiusaamaan. Suomi johtaa Euroopan kiusaamisen tilastoja. Työpaikkakiusaamisesta kärsii Suomessa 100 000–140 000 työntekijää. Se maksaa yhteiskunnalle paljon ja tarkkoja lukuja on vaikea arvioida. Hukkaan heitettyä rahaa, jonka hintana on ihmisen elämä ja terveys.

Työpaikkakiusaaminen on arka aihe, josta ei mieluusti puhuta julkisesti. Yksityisissä keskusteluissa ihmiset kuitenkin haluavat kertoa omakohtaisista kokemuksistaan. Ne ovat olleet rankkaa kuultavaa. Olen kuunnellut niitä eri työpaikoissa, kaduilla ja kaupan kassoilla kymmenen vuotta. Vaikka työpaikat tekevät omia tutkimuksia työhyvinvoinnista, niin tulokset eivät kerro koko totuutta. Kyselyissä saatetaan esimerkiksi  kysyä työntekijältä: ”oletko kiusaaja”? Lopputulos on sitten jotain muuta mitä se oikeasti ei ole. Ovelaa työnantajilta. Näin meitä kusetetaan.

Kiitos!

sydämellinen kiitos kaikille äänestäjilleni ja tsemppareille! Ääniä sain 361 ja valitettavasti menetin varavaltuutetun paikkani mutta en menettänyt taistelutahtoani. Uskon että saan luottamustehtävä paikan tuolla äänimäärällä ja olenhan kuitenkin Hok-Elannon edustajiston jäsen edelleen. Toki vaalitulos oli pettymys mutta tästä jatketaan eteenpäin. Kuvakin sen kertoo 😉